joi, iulie 30, 2009

Bulete de branza


Mingiutele, cum le zic fetele mele, sunt foarte usor de facut. Ai nevoie doar de multa rabdare.Mingiutele, cum le zic fetele mele, sunt foarte usor de facut. Ai nevoie doar de multa rabdare.



Ingrediente:
  • 450 g de branza de burduf
  • 270 g mozarella
  • 2 oua
  • 5- 6 linguri de faina
  • un plic de praf de copt
  • robot de bucatarie


Taiati cuburi mari cele doua branzeturi. Puneti-le in robot, in care ati montat cutitul de maruntit, si tocati-le. Adaugati restul ingredientelor, tot in robot, si amestecati bine. Daca e nevoie mai sarati (atentie!!! branzeturile sunt ele deja sarate).
Formati din amestec bilute de marimea unei visine (asa am gasit pe unul din site-urile culinare) nu mai mare pentru ca ele se umfla foarte tare. Cel mai usor e sa faceti cilindru subtire din amestec si sa-l taiati, dupa care le modelati.
Prajiti-le in baie de ulei. Sunt pajite cand buletele se ridica la suprafata.
Trebuie sa va preparati toate bilutele, pentru ca odata pornit focul ele se prajesc foarte repede si nu veti apuca sa le modelati intre turele de prajit.

Se pastreaza bine cateva zile in frigider intr-o cutie inchisa etans.



2 comentarii:

  1. Ce pofta mi-ai facut, Jasmine de aceste mingiute... Maine voi fi nevoita sa cumpar si eu ingrediente pentru ele .
    Tine-mi pumnii sa-mi reuseasca la fel de frumoase :)

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte frumose sunt si cred ca sunt delicioase. o sa incerc si eu reteta ta...

    RăspundețiȘtergere