Reteta de rotite de foietaj o am de la prietena mea Anda si e foarte usoara.
Iata de ce aveti nevoie:
- aluat de foietaj (eu folosesc foi gata facute- 7Days)
- branzeturi: brie, gorgonzola, parmezan, telemea, ementaler... (ce si in ce combinatie doriti)
- ierburi: rosmarin, oregano, marar, cozi de ceapa (eu pun uscate)
- piper/ boia (optional)
Lasati aluatul de foietaj in frigider sa se desghete.
din nou mi-a venit "ajutorul" ;))
Intindeti foaia de foietaj cu sucitorul pe o suprafata fainata. Daca doriti ca rotitele sa fie mici atunci taieti in doua aluatul si intindeti-l subtire, diametrul rotitei depinde de grosimea aluatului.
Presarati branza, de orice fel si in orice combinatie preferi. Peste presarati ierburile si/sau piperul/boia.
Eu am facut de doua feluri: branza de oi si telemea cu ceapa verde uscata, si branza telemea si boia.
Dupa ce ai pus ce ai dorit pe foietaj ruleaza strans foaia, periand surplusul de faina.
Puneti ruloul format in congelator sa se intareasca cel putin 20 de minute, sau pana il folositi, dar nu mai mult de o luna.
Incalziti cuptorul la 220 C. Pregatiti o tava cu hartie de copt.
Taiati ruloul in felii de 1 cm. Puneti feliile pe o tava (nu le lasati sa se dezghete). Lasatile in cuptor la 220C 10 minute pana cresc, in ultimele 2 min cu ventilatie, si inca 10-15 min la 175-180 C cu ventilatie pana se rumenesc.
Taiati ruloul in felii de 1 cm. Puneti feliile pe o tava (nu le lasati sa se dezghete). Lasatile in cuptor la 220C 10 minute pana cresc, in ultimele 2 min cu ventilatie, si inca 10-15 min la 175-180 C cu ventilatie pana se rumenesc.
Dupa ce s-au copt scoateti-le pe o tava sa se raceasca complet.
Se pot pastra in cutii inchise, departe de umezeala pt o saptamana.
Bravo!Ft tare reteta...imi place! Ai retete pe gustul meu..si mie imi place ft mult sa gatesc cu foietaj.Pacat ca deja se vad rezultatele ..in kilograme depuse :D Asa ca iau o pauza pana ma apuc sa fac reteta asta a ta ....dar nu o voi uita...promit!
RăspundețiȘtergereSunt foarte bune:X:X Vi le recomand!
RăspundețiȘtergereRuxi din pacate si eu am aceeasi problema ;))
RăspundețiȘtergereSUNT DELICIOASE mai ales cand sunt proaspete.
RăspundețiȘtergere