sâmbătă, februarie 28, 2009

Cheesecake


Prepararea cheesecake-ului trebuie facuta cu cel putin 7 ore inainte de servire, cel mai bine e cu o zi inainte, asa se simte fiecare aroma.
Pentru o tava rotunda, la care se da jos marginea, cu diametrul de 26 cm aveti nevoie:
  • 300 g biscuiti Petit Beurre sfaramati
  • 110 g unt topit
  • 600 g branza de vaci (normala, pe care o gasiti in magazin)
  • 500 g branza quark ( eu folosesc Exquisa)
  • 300 g zahar alb
  • 1 lingura esenta de vanilie (eu pun un pilc de esenta de vanilie de la Dr.Oetker)
  • 6 oua
  • 400 g de smantana (eu pun Danone)


Preincalziti cuptorul la 150 C (sau nivelul 2).
Stratul de biscuiti: Amestecati bine biscuiti sfaramati cu untul topit. Se toarnă amestecul în tava şi, folosindu-vă mâinile, apăsaţi-l în jos pentru a fi uniform. Puneti-l în frigider pentru între 5-10 minute (pana faceti amestecul de branza) pentru a se întări.
Stratul de branza: Puneti branza de vaci intr-un vas si frecati-o bine (eu am pus-o in robotul de bucatarie cu cutitul pt 1-2 min). Apoi amestecati branza de vaci cu branza quark,vanilia si zaharul. Inglobati ingredientele cu o spatulă, apoi continuaţi sa amestecati energic cu telul până sunt toate bine amestecate. Sfat: Nu folositi mixerul deoarece amestucul devine prea subtire. Adugati ouale unul cate unul amestecand bine. Adaugati si smantana amestenacd bine, dar din
nou nu o bateti ci amestecati.
Coacerea. Puneti amestecul de branza peste stratul de biscuiti, care a stat pana acum la frigider, arajandul sa fie egal. Dati la cuptor 1,5 - 2 ore, pe randul de jos.
Cand e gata, branza ar trebui sa fie fiarta dar la mijloc doar inchegata. Scoateti-o din cuptor, lasati-o sa se raceasca si apoi puneti-o in frigider inca 4 ore sau pana cand o serviti.

Servirea: Cand doriti sa o serviti treceti cu cutitul lateral intre branza si tava, apoi desfaceti tava. Se poate pune langa felia de tort fructe de padure proaspete, struguri,dulceata sau sos de ciocolata.

Pofta buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu