sâmbătă, mai 23, 2009

Tocoz- sau salata de ton


Tocoz- asa ii zicea cea de la care am invatat, acum 15 ani, aceasta salata frantuzeasca. Sora Cornelica, era o calugarita de origine romana, si mandra de acest lucru, care mai mult de 30 de ani a trait in Franta.
Reteta e ff usoara, iata de ce aveti nevoie:
  • o cana 1/2 de orez
  • 4 conserve de ton in suc propriu (sau in ulei, dar stoarceti uleiul)
  • 1 conserva de boabe de porumb
  • 4 mere verzi
  • 100-150g masline
  • ulei de masline
  • sucul de la o lamaie
  • sare

Se spala orezul si se fierbe "al dente". Dupa ce e fiert se lasa la racit.

Se curata merele de coaja si cotor si se taie in cubulete. Porumbul se scoate din cutie si se strecoara. La fel se face si cu tonul, care indiferent in ce este (suc propriu sau ulei) se strecoara.

Se amesteca toate ingredientele si se adauga ulei sau suc de lamaie dupa gust.

Se transfera intr-un bol si se lasa la frigider pt o ora cel putin.

Iata si cine s-a urcat sa ma "ajute". ;)))





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu