vineri, octombrie 02, 2009

Nutella bananas mini muffins - Mini briose cu Nutella si banane


Am gasit aceasta reteta acum 2-3 seri cautand cu totul altceva. Mi-a placut si sunt bucuroasa ca am gasit si o "gustare" la scoala pentru Daniela.



Ingrediente:
  • 1 1/2 cups (210 g) faina
  • 2/3 cups (140 g) zahar
  • 1 1/2 tsp (lingurite) (6 g) praf de copt
  • 1/4 tsp sare
  • 1 cup (2 bucati) banane coapte, zdrobite
  • 1 ou mare
  • 1/2 cup (113 g) unt nesarat, topit
  • 1/4 cup (60 ml) lapte
  • Nutella

Preincalziti cuptorul la 180 C (marcaj la cel pe gaz: 4) si pregatiti formele de briose.

Amestecati faina, zaharul, praful de copt, si sare intr-un castron mare.

Amestecati bananele, oul, untul topit si laptele intr-u alt bol Puneti acest amestec peste ingredientele uscate si si amestecati pana se omogenizeaza si nu mai mult.

Impartiti amestecul in formele de briose, cam 3/4 din ele. Puneti peste cate 1/4 de lingurita de Nutella. Cu o scobitoare, amestecati Nutella la suprafata briosei formand un model (vezi foto sus).



Dati-le la cuptor pentru 20- 25 minute, atat a fost necesar, pentru ca ale mele sunt mini-briose. Ca sa fiti siguri introduceti o scobitoare in briosa. Daca iese curata, e coapta. Daca iese cu aluat inseamna ca mai trebuie sa stea la cuptor.

Dupa ce s-au copt lasati-le pentru 10 minute in forme/tava si abia apoi scoateti-le. Daca intarziati mai mult atunci s-ar putea sa fie greu de scos.

Micul-dejun al Danielei. Foarte apetisant, nu?

Un comentariu:

  1. Arata foarte ff bine si sunt fff bune L-am gustat :D
    Little smurf

    RăspundețiȘtergere