marți, iulie 14, 2009

Gustari pe avion - Fursecuri cu malai



Intotdeauna cand plecam undeva trebuie sa avem cu noi ceva "de rontait" pentru fete si de ce nu si pentru noi. Asa ca in dimineata zilei cand am plecat in concediu, le-am facut fetelor niste fursecuri cu malai - reteta noua. Nu mai facusem niciodata dulciuri cu malai, si mi sa parut interesant.



Ingrediente:
  • 300 g faina
  • 75 g malai
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 2 galbenusuri
  • 300 g unt

Amestecati faina cu malaiul si cernecile intr-un castron. Adaugati peste zaharul, coaja de lamaie, galbenusurile si untul. Amestecati toate cu mixerul, intai la viteza mica si apoi la viteza maxima.
Scoateti aluatul din castron si framantati-l pe o suprafata fainata.

Tineti aluatul, invelit in folie de plastic, cam o ora sau pana cand doriti sa-l folositi, dar nu mai mult de 2 zile. Se mai poate tine si in congelator cam o luna.


Cand doriti sa pregatiti fursecurile, scoateti aluatul (daca e in congelator lasati-l sa se dezghete peste noapte in frigider), framantati-l un pic si intindeti-l cu o grasime de 1 cm pe o suprafata fainata. Cu ajutorul unei forme sau a unul pahar se taie rondele cu diam. de aprox 4 cm.


Se pun rondelele pe o tava acoperita cu hartie de copt si se introduc in cuptorul preincalzit.
Cuptorul electric: cca. 180 C
Cuptor cu aer fierbinte: cca. 160 C
Cuptor cu gaz: treapta 2-3
Timp de coacere: cca. 10-12 minute pentru fiecare tava.


Fursecurile se pastreza in cutii inchise etans.
Pofta buna!!!

Un comentariu: