Nu credeam martipanul se face atat de usor. Am fost uimita sa descopar ca "pasta de migdale", pe care o gaseam in multe retete americane, era de fapt martipanul.
Initial am facut pasta de migdale pentru o reteta, pe care am s-o postez in zilele urmatoare, de amaretti. Abia apoi mi-am dat seama ce facusem de fapt.
Iata de ce aveti nevoie:
- 2 cups (310 g) migdale decojite (blanched almonds)
- 2 cups (370 g) zahar pudra
- 2 albusuri de ou
- 2 lingurite de extract de migdale
- 1/4 lingurita sare
Puneti migdalele in robotul de bucatarie si maruntiti-le fin. Adaugati zaharul pudra, albusurile, extractul si sarea. Si amestecati pana devine o pasta fina.
Impatriti pasta in portii de 1/2-cup si tineti-le in cutiii bine inchise.
In frigider se pastreaza pana la o luna, iar in congelator pana la 3 luni.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu