marți, ianuarie 19, 2010

LEMON CURD - crema de lamaie


Nu stiu cum sa traduc mai bine acest termen, asa ca l-am adaptat - crema de lamaie.
Crema de lamaie are un parfum si o aroma deosebita. Se face foarte usor si se poate pastra, nefolosita, un timp indelungat (cam 2-3 saptamani in frigider intr-un borcan, sterilizat in prealabil).
Se poate folosi ca si umplutura la tarte, placinte sau se poate unge pe fursecuri, scones sau painici dulci. Eu prima data am folosit-o ca si glazura la un cheseecake.
De obicei se prepara din lamai organice/necerate, dar va asigur ca e la fel de buna si din lamaile pe care le gasim la noi in supermarket-uri.




Aveti nevoie de:
  • coaja si sucul de la 4 lamai (organice, sau macar necerate daca se poate)
  • 110 g unt nesarat, taiat in bucati
  • 4 oua, batute
  • 400 g de zahar tos
Reteta adaptata dupa Meeta de la What's for lunch honey?

Pregatiti un vas mediu pe care puneti o sita.

Amestecati intr-o cratita cu fund dublu, coaja si sucul de lamaie, ouale si zaharul pana cand acesta se dizolva.

Puneti cratita pe foc mediu, amestecand cu o lingura de lemn. Crema nu are voie sa fiarba. Gatiti-o pana cand se ingroasa, cam 7 minute.

Luati cratita de pe foc, adaugati untul si amestecati pana cand se incorporeaza.

Strecurati crema prin sita pregatita in prealabil, pentru a scapa de eventualele urme de coaja sau de gogolosi.

Turnari crema in borcane calde si sterilizate si inchideti-le bine. Lasati sa se raceasca si apoi depozitatile in frigider.









3 comentarii: