
Nu stiu cum sa traduc mai bine acest termen, asa ca l-am adaptat - crema de lamaie.
Crema de lamaie are un parfum si o aroma deosebita. Se face foarte usor si se poate pastra, nefolosita, un timp indelungat (cam 2-3 saptamani in frigider intr-un borcan, sterilizat in prealabil).
Se poate folosi ca si umplutura la tarte, placinte sau se poate unge pe fursecuri, scones sau painici dulci. Eu prima data am folosit-o ca si glazura la un cheseecake.
De obicei se prepara din lamai organice/necerate, dar va asigur ca e la fel de buna si din lamaile pe care le gasim la noi in supermarket-uri.

Aveti nevoie de:
- coaja si sucul de la 4 lamai (organice, sau macar necerate daca se poate)
- 110 g unt nesarat, taiat in bucati
- 4 oua, batute
- 400 g de zahar tos
Pregatiti un vas mediu pe care puneti o sita.
Amestecati intr-o cratita cu fund dublu, coaja si sucul de lamaie, ouale si zaharul pana cand acesta se dizolva.
Puneti cratita pe foc mediu, amestecand cu o lingura de lemn. Crema nu are voie sa fiarba. Gatiti-o pana cand se ingroasa, cam 7 minute.
Luati cratita de pe foc, adaugati untul si amestecati pana cand se incorporeaza.
Strecurati crema prin sita pregatita in prealabil, pentru a scapa de eventualele urme de coaja sau de gogolosi.
Turnari crema in borcane calde si sterilizate si inchideti-le bine. Lasati sa se raceasca si apoi depozitatile in frigider.

nu-i asa ca-i delicioasa ...!!!!!!
RăspundețiȘtergereuntul se pune in crema calda?
RăspundețiȘtergereda! desigur! untul se pune in crema calda luata de pe foc.
RăspundețiȘtergere