joi, august 20, 2009

Amaretti


Am gasit doua modatitati de a face amaretii pe internet. Una in varianta italiana (sau mai aproape de ea) si una americana.
Iata varianta italiana.

Ingrediente:
  • 1 1/2 cups (240 g) migdale decojite, cantarite si apoi macinate
  • 2 linguri (15 g) de faina
  • 1 1/2 cups (200 g) zahar pudra, cernut si apoi masurat
  • 3 albusuri
  • 1/2 lingurita extract de migdale
  • 1/4 lingurita extract de lamaie (0ptional)

Preincalziti cuptorul la 170 C (marcajul 3 la cel cu gaz).

Amestecati bine migdalele cu faina si zaharul. Separat bateti albusurile cu extractele de lamaie si migdale, cu mixerul pana se fac tari. Adaugati amestecul de migdale in albusurile batute. Amestecati cu o lingura.

Puneti compozitia intr-o punga de patiserie si spritati compozitia pe o tava tapetata cu foie de copt lasand cam 3 cm intre ele. Coaceti cam 12 - 15 minute pana cand se rumenesc.

Daca le doriti crocante atunci in ultimele 2-3 minute porniti ventilatia cuptorului.

Cand le scoateti din cuptor lasati-le sa stea in tava pentru 5 minute apoi puneti-le pe un grilaj sa se raceasca complet.

Un comentariu:

  1. Foarte simplu pare. Cred ca pricomigdalele se fac la fel. Sau or fi acelasi lucru... Vacanta placuta, si distractie maxima!

    RăspundețiȘtergere