luni, martie 09, 2009

Grissini Italia


Cand ai copii sau musafiri prin casa, sau cand vrei sa rontai ceva la un film, cu grissinele nu dai niciodata gres. Grissinele sunt crocante, gustoase, aromate si si de post.

Pentru 50 -60 de grissini (cam atatea ies dintr-o portie) iata de ce e nevoie:
  • 500g faina
  • 180 ml apa
  • 80 g vin sec alb
  • 40 g ulei de masline extravergine (e mai aromat)
  • 20 g miere
  • rosmarin (se poate pune dupa preferinta chimin, oregano, piper,boia, busuioc, oregaro, orice condiment)
  • 1 lingura de sare
  • 4 g drojdie uscata

Se pun toate in masina de paine in ordinea data de producator (intai lichidele si la sfarsit drojdia - la a mea) si se seteaza pe programul aluat. Dupa ce s-au amestecat toate se unge aluatul cu ulei de masline si se lasa sa se termine programul. La masina mea programul dureaza o ora si jumatate iar dupa 30 de min ung cu ulei.

Acestea se pot face si manual, dar dureza mai mult sa le amesteci si sa le framanti. Daca le faceti manual nu utati sa ungeti aluatul cu ulei sa-l acoperiti si sa-l lasati la dospit cam 1 ora si jumatate.



Dupa ce a dospit, inpartiti aluatul in bucati mici (cam de 15 g ) si rulatile subtiri, mai subtiri decat degetul mic (cu cat mai subtiri cu atat mai crocante). Puneti- le pe foia de copt si ungetile cu ulei de masline, si presarati sare peste ele daca vreti sa fie sfarmicioase. Coacetile la 200 C pentru 15 minute.
La D ii place sa le manance (pe post de lingurita) cu Almete, iar la S oricand.


P.S.:Merci Anda pentru reteta, esti o sursa de inspiratie pentru mine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu