Reteta tot de la Anda am invatat-o, acum vreo doi ani.

Ingrediente pentru marinata:
- 3 kiwi
- 1 ceapa rosie
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita praf de gimbir
- 6 linguri de sos de soia
- 80 g zahar brun
- piper - dupa gust
- 120 ml apa
- 120 ml otet - preferabil otet de orez
- 2-3 linguri de ulei de masline
Se pun toate ingredientele, mai putin apa si otetul, in blender si se zdrobesc foarte bine. Se adauga si apa si otetul si se amesteca bine.
Amestecul obtinut se rastoarna peste costite, se acopera si se lasa pentru cel putin 12 ore la marinat in frigider.

Inainte cu 2 ore de a servi costitele preincalziti cuptorul la 180 C. Puneti costitele, fara amestecul pt marinare, intr-o tava si dati-le la cuptor. Dupa 30 de minute reduceti temperatura si incepeti sa ungeti bucatile de carne cu amestecul de marinare
Daca va plac mai crocante si mai "arse", precum noua, atunci lasati-le mai mult la cuptor, eventual folositi si ventilatia.

Pofta buna!!!
Ce idee de marinata! E prima data cand aud de ea!
RăspundețiȘtergereOare merge si la carnea de miel?
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereMie mi se pare ca e prea dulce pentru miel. La miel (tocanita) eu, de obicei, pun rosmarin, cimbru, busuioc, boabe de piper,catei de usturoi intregi, ceapa taiata in 4, vin si ulei de masline. iar la friptura vezi postarea aceasta: http://sweetgirlsrecipes.blogspot.com/2009/04/friptura-de-miel.html
RăspundețiȘtergereune assiette appétissante et savoureuse
RăspundețiȘtergerebonne soirée
Une recette qui me plait beaucoup.
RăspundețiȘtergereA bientôt.
imi place mult reteta ,,foarte interesanta!!! iti ofer niste premii la mine pe blog ,,daca iti face placere!
RăspundețiȘtergereMERCI DE PREMII ANA
RăspundețiȘtergereInteresanta idee!
RăspundețiȘtergereImi place blogul tau,te-am adaugat la blogroll.
:)
de cand nu am mai trecut pe la tine.....vad ca ai mai postat pe aici chestii imbietoare.parca simt mirosul de costite..ce pofta imi faci ;) merci de reteta!!!
RăspundețiȘtergereesas costillas estan para quedarse a vivir. Felicitaciones
RăspundețiȘtergereArata bestial ...Felicitari ptr. blog!!!!!!!!
RăspundețiȘtergerecu drag iti ofer cateva premii care sper te va face sa zambesti..pupici
RăspundețiȘtergereInteresanta, chiar foarte interesanta aceasta marinada! Neaparat o sa incerc, pentru ca tot ce-ai pus imi place. Interesant si o surpriza placuta blogul tau!
RăspundețiȘtergereInteresanta reteta ! Dar pentru cei ce nu au cuptor ....sau mai bine zis pentru cei ce au clasicul cuptor de aragaz ... cum se procedeaza ?? Punem maxim sau mediu ?
RăspundețiȘtergereCarte de bucate on-line