duminică, august 02, 2009

CHOCOLATE PLASTIC


Stiti glazura aceea de pe torturi, care nu e nici crema , nici martipan, nici ciocolata tare, ci e o ciocolata moale? Despre ea vorbesc, aceasta e cioco-plastic. Si spre surprinderea mea e foarte usor de facut, si de folosit.
Reteta tot de la Anda o am. Ce m-as face fara tine Anda? Multumesc pentru tot ajutorul.



Ingrediente pentru ornatea unui tort (diam. 24 cm si h 10 cm):
  • 338 g ciocolata alba (Primola)
  • 120 g miere lichida
  • colorant alimentar (optional)

Ciocolata se topeste pe baie de aburi.
Peste ciocolata topita se adauga mierea.
Se amesteca bine pana cand ciocolata se desprinde de marginea vasului. Se pune compozitia pe o folie de plastic si puneti-o asa cum e in congelator. Trebuie sa stea la rece cam 20 de ore.

Pentru a o aseza pe tort se intinde cu sucitorul intre 2 foi de hartie de copt de dimensiunile dorite.
Daca vi se pare ca e prea moale puneti foaia in frigider pentru cateva minute, si apoi continuati modelarea.
Atentie!!! In momentul in care e pusa pe tort nu se mai poate da jos pentru ajustari.
Tortul acoperit cu chocolate plastic se taie cu un cutit cu lama uda.







4 comentarii: