marți, mai 05, 2009

Frigarui de pui


Tot din seria weekendul de 1 mai e si aceasta reteta. Ideea a fost buna, gustoasa si sanatoasa, dar pacat ca a stat un pic prea mult pe gratar. Si totusi am decis sa postez si fotografia cu ele arse ca sa stiti cum NU trebuie sa arate;).
Iata de ce ai nevoie:
  • piept de pui
  • bacon
  • un gogosar rosu
  • 1-2 dovlecei
  • 3-4 cepe rosii
  • ulei masline
  • oregano, cimbru, rosmarin, condiment de pui
  • bete de bambus sau metal pentru frigarui


Taiati in bucati pieptul de pui. Amestecati condimentele cu uleiul de masline si apoi turnati-l peste carne. Amestecati bine si lasati la macerat macar 1-2 ore.
Taiati cubulete baconul. Curatati si taiati cubulete (patrate) mari gogosarul. Spalati bine dovlecei si daiatii rondele,fara sa ii curatati de coaja. Curatati ceapa si taiati-o in 4-8 depinde cat de mari sunt.

Pe batul de bambus se pune alternativ leguma - carne - leguma - carne - leguma, alternand si carnea. Lasati o distanta de 2 cm pe ambele capete.

Puneti frigaruile pe gratar sau pe tigaie si din cand in cand intoarceti-le.

Eu le-am servit cu cous-cous-ul si cartofii postati zilele trecute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu