Tot din seria weekendul de 1 mai e si aceasta reteta. Ideea a fost buna, gustoasa si sanatoasa, dar pacat ca a stat un pic prea mult pe gratar. Si totusi am decis sa postez si fotografia cu ele arse ca sa stiti cum NU trebuie sa arate;).
Iata de ce ai nevoie:
- piept de pui
- bacon
- un gogosar rosu
- 1-2 dovlecei
- 3-4 cepe rosii
- ulei masline
- oregano, cimbru, rosmarin, condiment de pui
- bete de bambus sau metal pentru frigarui
Taiati in bucati pieptul de pui. Amestecati condimentele cu uleiul de masline si apoi turnati-l peste carne. Amestecati bine si lasati la macerat macar 1-2 ore.
Taiati cubulete baconul. Curatati si taiati cubulete (patrate) mari gogosarul. Spalati bine dovlecei si daiatii rondele,fara sa ii curatati de coaja. Curatati ceapa si taiati-o in 4-8 depinde cat de mari sunt.
Pe batul de bambus se pune alternativ leguma - carne - leguma - carne - leguma, alternand si carnea. Lasati o distanta de 2 cm pe ambele capete.
Puneti frigaruile pe gratar sau pe tigaie si din cand in cand intoarceti-le.
Eu le-am servit cu cous-cous-ul si cartofii postati zilele trecute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu