vineri, februarie 27, 2009

Quiche Lorraine / Alsacienne


În bucătăria franceză, Quiche este o mancare la cuptor, care se bazează pe o crusta făcuta din ouă şi lapte sau smântână într-o aluat de foietaj. Alte componente, cum ar fi carnea tocata calita, legume, brânză sunt adesea adăugate la amestecul de ou înainte de coacere.

Quiche Lorraine este, probabil, cea mai cunoscuta varietate. În plus faţă de ouă şi smântână, acesta mai are kaizer sau sunca. Adaugarea cepei la Quiche Lorraine face Quiche Alsacienne.

Aluatul de foietaj (cumparat-"7 days") se intinde in tava ridicat pe margini si se pune pentru 15 min in congelator. Intre timp se incalzeaste cuptorul la 200 C. Intepati aluatul cu furculita si dati-l la cuptor pana se rumeneste. Daca aluatul se ridica puneti boabe de fasoale, linte, mazare cruda pe el (nu uitati sa le luati de pe aluat).

Topping-ul pentru o tava:


  • 2 oua

  • 50 g de smantana

  • 30 ml lapte

  • 300 g de sunca la alegere

  • 100g de ciuperci calite in ulei de masline

  • 200g branza la alegere (telemea, cascaval, ementaler, parmezan)

  • 2 cepe verzi

  • sare, piper dupa gust

Se amesteca, se toarna peste crusta coapta si racita, se presara cu parmezan si se da la cuptor la 175 grade pentru aprox 30-40 de minute sau pana toppingul e inchegat si rumenit.


Quiche e foarte bun cand e cald, dar e fabulos a doua zi cand simti cu adevarat toate aromele.


P.S.: Anda merci pt reteta.






Un comentariu:

  1. Imi place cum arata! Si cred ca e si tare buna!
    Te astept si eu in vizita in bucataria mea!
    Te-am adaugat in blogroll.
    Betty

    RăspundețiȘtergere