vineri, aprilie 24, 2009

FRIPTURA DE MIEL


Friptura a fost delicioasa. Din pacate ce vedeti in poza e ce a ramas dupa ce am mancat toti, am uitat sa fac macar o fotografie la inceput, si de aceea sunt foarte suparata. Data viitoare, pentru ca m-am hotarat sa pregatesc miel mai des, nu numai de Pasti, promit ca am sa am o fotografie mult mai buna.
ATENTIE!!! Dureaza cam trei ore pana sa fie gata, dar credeti-ma merita!!!

Ingrediente:

  • 1-2 kg pulpa de miel cu os
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 5 -6 ramuri proaspete de oregano (eu am pus uscate)
  • 2 lamai cu coaja taiate felii
  • 2 cepe rosii medii taiate felii (la fel ca si un mar)
  • 500 g cartofi rosii medii, taiati in doua
  • 5-6 catei de usturoi taiati in patru
  • 100 ml vin alb sec
  • 700 ml supa de pui/ legume (cub)
  • 100 g masline Kalamata/ Kalamon (au diferite denumiri, depinte de unde le cumparati) (masline mai mici maro rosiatice)
  • pastai verzi fierte si stropite cu ulei de masline


Preincalziti cuptorul la 150 C cu ventilatie.
Spalati bine pulpa de miel si o stergeti. Caliti carnea in uleiul de masline fierbinte cam 3-4 minute pe o parte. Transferati carnea intr-un vas rezistent la cuptor. Din crengutele de oregano pastrati una pentru decor.
Asezati langa carne ceapa, lamaia, usturoiul, cartofii, vinul, supa si restul crengutelor de oregano. Asezonati cu sare si piper. Acoperiti cu folie de aluminiu si dati la cuptor pentru 2 ore si jumatate.
Dupa cele 2 ore scoate-ti folia. Stropiti mielul cu sosul obtinut (eu am scurs o parte din el). Adaugati maslinele. Mariti temperatura la 170 C cu ventilatie si lasati mielul sa se rumeneasca 15 minute. Cand e gata scoateti carne si mai lasati inca 10 min sa stea.
Taiati mielul felii, impartiti cartofii si maslinele si serviti alaturi de pastaile verzi. Un deliciu!!!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu