vineri, septembrie 25, 2009

Tarta de fructe de padure cu aluat umplut


Daca nu ati observat pana acum, eu ador tartele. Pe langa faptul ca sunt usor de facut, sunt si foarte usor de...mancat.
Acesta tarta am facut-o de ceva timp, dar abia acum am gasit fotografiile pierdute intr-un "New folder".


Ingrediente :

Crusta

Umplutura:

  • 1/2 cup (100 g) zahar granulat
  • 3 linguri (28 g) amidon
  • 3 cups (460 g) fructe de padure proaspete sau congelate (afine, capsuni, coacaza rosie, mure in proportile pe care le doriti )

Topping:

  • 1 cup (240 ml) frisca indulcita
  • 1/2 lingurita extract de vanilie
  • fructe pentru ornat (optional)


Preincalziti cuptorul la 200C (indicatorul 6 la cel cu gaz).
Intindeti cele doua portii de aluat Pate brisee. Maruntiti pasta de migdale, adaugati lingurita de amidon si albusul si amestecati bine (cu mixerul sau robotul de bucatarie) pana devine o pasta fina si moale. Intindeti pasta pe o foaie de aluat, lasand 3 cm la margine. Puneti peste cea de a doua foaie.

Asezati aluatul implat pe o tava de tarta de sticla neunsa. Asezati peste o foaie de copt peste care presarati pietricele, fasole, orez, orice, ca sa tina aluatele impreuna. Acoperiti si marginile tartei cu o folie de aluminiu.


Coaceti pentru 15 minute. Luati foaia de copt cu greutatile cu mare atentie si intepati suprafatatartei cam de 15 ori cu o furculita. Mai coaceti, neacoperita, inca 15-20 de minute, sau pana cand crusta devine aurie. Lasati sa se raceasca complet, cam o ora.


Intre timp, intr-o cratita, amestecati zaharul si amidonul. Adaugati si fructele de padure. Incalziti pana la fierbere, amestecand tot timpul. Lasati sa fiarba 3- 5 minute, sau pana ce amestecul se ingroasa. Dati la frigider 30 de minute pana se raceste, amestecand macar odata.

Inainte de a servi tarta intindeti umplutura de fructe pe tarta.

Bateti frisca cu esenta de vanilie, nu foarte tare. Intindeti-o pe tarta. Ornati cu fructe rosii.


Pofta buna!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu