sâmbătă, mai 02, 2009

Cous cous sau Cus-cus


De mult timp am vrut sa fac cous cous, cam de cand am fost prima data in Tunisia, prin 2004. De fapt am si incercat odata, dar nu mi-a iesit asa ca a fost si ultima data, pana acum.
Acum am gasit o reteta foarte buna, atat de buna incat dupa ce am facut-o o data saptamana asta, sotul meu a mai cerut si pe weekend inca o tura.
Pentru 4 persoane ai nevoie de:
  • 250 g cous cous
  • 4 Linguri de apa
  • 250- 280 ml supa de pui/ legume/ vita (eu am pus un cub de supa)
  • 2 L de unt
  • oregano, patrunjel taiate fff fin
  • sare, piper

Puneti cous cous-ul intr-un vas si amestecand cu o furculita adaugati cele 4 L de apa. Lasati sa stea timp de 10 minute. Transferati cous cous-ul intr-o tigaie neaderenta (Tefal) si adaugati peste supa (nu toata deodata) si condimentele. Amestecati, luati de pe foc si lasati sa stea 3 minute acoperit. Puneti inapoi pe foc si adaugati untul, amestecati 3 minute, luati de pe foc si mai lasati sa stea acoperit inca 8 minute. E gata!!! Mai usor nu poate fii!

Puteti sa il serviti langa o friptura, pui la cuptor, cum am facut eu, sau cum l-am facut azi, langa frigarui la gratar.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu