miercuri, martie 04, 2009

Salata de pui cu migdale si merisoare uscate


Asocierea de migdale si merisoare cu carnea de pui suna ciudat la inceput, dar in momentul in care ai gustat-o nu te mai saturi. Asa am patit si eu cand, la prietena mea Anda fiind, am gustat-o pentru prima data. Insa surpriza si mai mare a fost cand am aflat ca printre ingredientele principale este si tarhonul, care mie nu imi place, (imi mentin parerea pentru restul intrebuintarilor acestui condiment).
Dar gata cu vorba iata lista de ingrediente:

  • 700 g de carne de pui (cam 4-5 jumatati de piept)
  • 100-125 g de migdale prajite si sarate taiate bucatele
  • 2 morcovi cruzi taiati in betisoare subtiri
  • 2-3 cepe verzi taiate
  • 125g (o punga) de merisoare uscate dulci (cranberries)- le gasesti la fructe uscate in hipermarket-uri
  • 200-250g de mayoneza light Hellmanns (am incercat si altele - nu va recomand)
  • 3 linguri de otet balsamic
  • piper
  • sare
  • tarhon FFF foarte mult (eu il prefer pe cel din plic pe care il consum aproape tot)
Pieptul de pui intreg l-am marinat in vin alb cu sare, piper, boia si tarhon (foarte mult) si l-am lasat peste noapte. L-am gatit in wok cu capac, dupa care l-am lasat sa se raceasca si l-am taiat cubulete.
Migdalele le-am prajit eu. Le-am udat pe cele crude, le-am tavalit in sare si le-am pus in cuptor la 150 grade cu optiunea de uscare.
Se amesteca toate ingredientele si ar fi bine sa aveti rabdare sa stea cateva ore in frigider (ca sa simti cu adevarat aromele)- lucru care la noi nu e cu putinta (jumatate din salata e mancata).
P.S.: Merci A. pt reteta.

2 comentarii: