miercuri, august 12, 2009

Saleuri de foietaj cu cascaval



Ingrediente:
  • o foaie de aluat de foietaj
  • un galbenus
  • o lingura de lapte
  • cascaval (80 g)
  • boia dulce, piper
  • sare grunjoasa
  • seminte de mac, susan, chimen

Se bate cu furculita galbenusul cu laptele. Cascavalul se razuieste.
Se intinde aluatul cu sucitorul destul de subtire si cat se poate de drept. Se imparte in doua aluatul. O parte se unge cu amestecul de ou si se presara peste boia si/sau piper. Se aseaza peste cealalta parte de aluat.



Se taie aluatul in fasii de cca.1 cm. Ce presara peste sare sau seminte de mac, susan sau de chimen. Fasiile de aluat se rasucesc in forma de spirala si se aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt.
Din acest moment depinde de voi ce veti face cu tava: fie o puneti in congelator pentru 1 ora, ca sa se intaresca, si apoi puneti saleurile intr-o punga, pastrandu-le asa pana in momentul coacerii; sau le dati la cuptor.


Se da la cuptorul preincalzit timp de 15 min, sau pana cand se fac rumene, la temperatura de 200-220 C in cuptorul electric (180-200 C in cel cu aer fierbinte, sau treapta 4 la cel cu gaz ).


Saleurile cu cascaval sunt cel mai gustoase cand sunt proaspete. O alta alternativa ca sa ramana prospete: se pot coace si apoi congela, iar cu 30 min-1 ora inainte de a fi servite se decongeleaza.

Un comentariu:

  1. Salutare colega,

    ADoresc sa facem banner sau link exchange.
    Daca esti de acord iti las linkul mai jos … adaugi bannerul de preferat sau linkul si eu iti voi adauga acelasi lucru pe blog.

    Daca mai ai si alte bloguri e valabila aceeasi propunere.

    http://reteta-culinara.blogspot.com/

    Multumesc anticipat !

    Cu stima
    Stefan

    RăspundețiȘtergere