duminică, iunie 14, 2009

TORT CU BRANZA DULCE SI CIRESE


Mi-am comandat de pe net o carte "Retete de succes" cu multe retete de prajituri si torturi, pentru ca asta imi place sa fac si sa postez. Asa ca am inceput sa fac din ea. Aceasta reteta e doar prima din multe care vor urma.
Reteta e pentru tava rotunda cu diametrul de 26, eu am facut in tava de 24 si imi place ca au iesit straturile mai groase.
Iata si lista de ingrediente:

Blat:

  • 150 g unt topit si racit la temp. camerei
  • 175 g biscuiti (eu am pus o parte biscuiti 2 parti piscoturi)

Umplutura:

  • 220 g branza de vaca
  • 60 g zahar fin
  • 2 plicuri zahar vanilinat (Dr Oetker)
  • 3 linguri suc lamaie
  • 250 g smantana dulce (de frisca)
  • 2 plicuri intaritor de frisca
  • 350 g cirese din compot

Eu am mai pus inca 100 g cirese proaspete fara samburi. Se poate folosi si frisca indulcita gen "Hulala", dar atunci nu puneti toata cantitatea de zahar.

Decor:

  • 2 plicuri de gelatina rosie
  • 500 ml suc de cirese
  • ciocolata alba rasa


Blat:

Sfaramati biscuitii cu o sucitoate sau cu blenderul, cum am facut eu.

Amestecati biscuitii cu untul si puneti-i in forma de tort. Presati cu lingura sau cu un capac mare de borcan. Puneti tava in frigider pana pregatiti umplutura.
Umplutura:
Scurgeti ciresele si colectati siropul/sucul. Completati pana la 500 ml cu apa sau suc rosu (Santal cirese, Graninii visine, etc).
Amestecati branza cu zaharul, zaharul vanilinat si sucul de lamaie.
Bateti smantana cu intaritorul, cam 3 minute, sau frisca, depinte ce folositi.
Amestecati frisca si branza si puneti compozitia peste blatul de biscuiti.

Asezati peste branza ciresele amestecate.
Decor:
Pregatiti gelatina cu sucul de cirese fara sa o fierbeti!!! si turnati peste cirese.
Lasati prajitura la frigider cel putin 2-3 ore.


Inainte de a o servi ornati prajitura pe margini cu ciocolata alba rasa.
Desfaceti cu grija forma, eventual inainte de a o desface treceti cu un cutit subtire pe marginea tavii.
Ciresele se pot inlocui cu cu visine in compot.



10 comentarii:

  1. sunt foarte foarte curioasa ce gust are, arata delicios!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi pare rau ca nu pot sa te servesc. S-a terminat a doua zi.;)

    RăspundețiȘtergere
  3. nu-i bai:-j faci altu;;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Zi numai cand vi si iti fac ;)))
    P.S.: Data viitoare sa te semnezi, Antonia (E surioara mea mica.
    TE pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Trebuie sa fie tare gustos! Si arata foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
  7. Merci,Diana
    Da, e gustos si racoritor. Luni am musafiri si deja "au comandat" unu.:)

    RăspundețiȘtergere
  8. O intrebare: praful de gelatina se amesteca cu sucul de cirese rece si apoi se toarna peste prajitura? sau se pune putin pe foc?
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  9. Praful de gelatina se amesteca cu 2 lingurite de zahar si apoi cu 5 linguri de apa/ suc de cirese si se lasa sa "infloreasca"
    cateva minute in pahar. Restul de suc se pune sa se incalzeasca. Se adauga si gelatina si se incalzeste sucul pana cand se limpezeste (se face albicios de la gelatina), dar inainte de a fierbe se ia de pe foc.Se pune repede pe crema rece, de la mijloc spre exterior.
    Sper ca am fost de ajutor.
    Daca mai ai intrebari nu ezita sa zici.;)

    RăspundețiȘtergere
  10. Am incercat reteta in weekend si a avut un mare succes. O sa mai incerc si altele dintre tartele/torturile tale, par delicioase.
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere