Reteta e pentru aproximativ 500g de somon file taiat cam de 5 cm.
Se spala bucatile de somon se sterg (trebuie sa fie uscate) si se asezoneaza cu sare si piper.
Intr-o tigaie cu putin ulei (preferabil de susan sau de arahide). E recomandabil de prajit pe rand , cel mult 2 bucati odata. Se pun deoparte pe o farfurie.
Sosul: (eu duplez cantitatile)
- 60 ml otet balsamic
- 60 ml apa
- 25 g zahar brun
- 50 ml sos de soia (eu folosesc doar Heinz)
Se pun toate intr-o tigaie (Tefal aceasi) si se lasa sa fierba la foc mic pana se ingroasa si se reduce cu 1/3. Cand e gata sosul se pun fileurile in tigaie si se lasa sa fiarba incet in sos cateva minute.
Se servesc cu orez fiert si legume (eu folosesc Thai). Pofta buna.
P.S.: Merci Anda pt reteta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu