Paine Naan, tortilla sau paine araba, din faina integrala
Iata de ce aveti nevoie:
- 390 g faina (eu am pus 200g faina integrala Dobrogea si 190 g faina alba universala, dar se poate face si din doar un fel de faina)
- 13 g praf de copt
- 7 g de sare (o lingurita)
- 265 ml lapte caldut
- 10 ml ulei masline
Se amesteca toate si se framanta aluatul pana devine elastic (cam 5 min).
Se lasa la dospit acoperit cu un servet umed timp de 20 de minute.
Inpartiti aluatul in mingi (cam de 70 g le-am facut) si acoperitile din nou cu servetul umed pentru 10 minute. Din ele faceti cercuri subtiri cu sucitoarea.
Acum daca doriti se pot umplea cu un pic de branza cu verdeata si le faceti din nou subtiri cu ajuorul sucitoarei.
Puneti o tigaie (fara grasime) pe foc mediu, in ea puneti cate una la prajit pentru 40 de sec, cand bulele aparute se fac maronii deschis le intoarceti pe cealalta parte pentru inca 30 de sec.
Painile se pot tine in frigider pentru mai multe zile, dar desigur sunt cel mai bune cat sunt inca calde.
P.S.: Reteta tot de la Anda o am.
Foarte faine lipiile tale. Reteta originala de Naan e din faina, drojdie, apa, sare si ghee (ulei de unt) si coapte pe plita incinsa, sau ma rog tigaie. Dupa coacere cat timp sunt fierbinti se pune unt pe ele. Delicioase! Am mancat la indieni.
RăspundețiȘtergereYammi! Mersi de pont! Mereu cand ramane ceva fripturica vine vesnica intrebare :asta cu ce o mai combin? Uite, raspunsul ideal: o saorma . De abia astept sa o incerc. :)
RăspundețiȘtergereintradevar nu e reteta de naan deoarece naan-ul e din aluat dospit .dar nici de lipii arabesti nu e.scuze dar tortilla e de provenienta latina iar lipia arabeasca e cu aluat oparit.oricum arata foarte bine.felicitari
RăspundețiȘtergere