duminică, mai 16, 2010

Tabbouleh






Tabbouleh face parte din "mezze" - aperitivul arabesc, desi, la inceput, era un fel principal libanez. Practic e o salata racoritoare cu rosii, menta, patrunjel si grau. Foarte, foarte mult patrunjel, asta venind de la o persoana care sa zicem ca nu e fana "patrunjel", adica e singurul fel de mancare in care nu ma deranjeaza prezenta lui.



Iata cantitatile, desi puteti sa le schimbati in functie de preferintele voastre:

  • 110 g grau bulgur.
  • 4-5 legaturi de patrunjel (eu pun doar frunzele)
  • 2 legaturi / caserole / pungulite de menta cum le gasiti ambalate in hypermarket
  • 6 rosii mari
  • 2 cepe rosii
  • 3 cepe verzi
  • 150 ml ulei de masline
  • 150 ml suc de lamaie proaspat stors
  • sare si piper dupa gust.

Inmuiati graul 30-40 de minute in apa rece. Stoarceti-l apoi bine.

Taiati fin rosile, cepele, patrunjelul si menta.

Amestecati toate intr-un vas mare, adaugati uleiul si sucul de lamaie, sare si piper dupa gust.

Recomandari:

  • Faceti salata in aceeasi zi in care o si serviti, dar lasati-o sa stea cam o ora inainte.
  • Nu se ingheata.