vineri, iunie 19, 2009

Fursecuri cu lamaie

Fetitele mele sunt obisnuite sa aiba in casa, in cutii de metal, macar un fel de fursecuri, biscuiti, foietaje...orice. Dar de mai bine de doua saptamani nu le-am mai facut nimic, iar acum "sufera", mai ales cea mica care imi tot arata cutiile, goale, si imi zicea ca "mai vrea". Asa ca am luat cartea cea noua si am cautat o reteta usoara de fursecuri, si am si gasit. Am avut si ajutor desigur, ca doar e vacanta!!! Ne-am distrat (mai ales ele) si am facut fursecuri.

Iata de ce aveti nevoie:

Aluat:

  • 150 g unt sau margarina (eu am pus unt)
  • 100g zahar pudra (am pus doar 80 g)
  • 1 albus
  • 300 g faina
  • un varf de cutit de praf de copt
  • 5 g esenta de lamaie

Decor:

  • 1 galbenus
  • 1 lingura apa rece
  • 2 linguri zahar tos (granule mari)

Aluat: Se amesteca untul cu zaharul pudra si cu albusul cu mixerul pana se obtine o crema omogena. Se adauga esenta de lamaie.

Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in crema de mai sus. Se amesteca totul cu mana pana se obtine un aluat uniform. Se pune in folie de plastic si se da la frigider cel putin 2 ore. In acest moment aluatul poate fi tinut in frigider cam 2-3 zile, sau in congelator, dar nu mai mult de o luna. Inainte de a face fursecurile descongelati aluatul in frigider.

Aluatul racit se framanta pe o suprafata fainata si se intinde o foaie de 3 mm. Se taie cu ajutorul formelor de prajituri si se pun pe o tava cu hartie de copt. Noi am facut cu formele lui Winnie the Pooh si a prietenului sau porcusorul :) .

Decor: Se amesteca galbenusul cu apa. Fursecurile se ung cu acest amestec, cu ajutorul unei pensule de bucatarie, si se presara pe deasupra zaharul.

Se dau la:

  • cuptorul electric la 180 C (preincalzit)
  • cuptorul cu aer fierbinte la 160 C (preincalzit)
  • cuptorul pe gaz: treapta 2-3 (preincalzit)

Asta pentru ca am tot fost rugata sa-i ajut si pe cei care au cuptor pe gaz.

Timpul de coacere e de 12-15 minute.

Fursecurile Se scot din tava cu tot cu hartia de copt si se lasa sa se raceasca.

Se pot umplea cu marmelada incalzita de lamaie, portocala sau caise. Marmelada fiind intre doua fursecuri.

Bineinteles ca nici o poza nu pot face fara ca ele sa ma "ajute".

Bucurati-va de ele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu